Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Orgelkoncert med ukrainsk organist, Svitlana Ostrova og pianist, Elena Arendarevska

JUL
12

Orgelkoncert med ukrainsk organist, Svitlana Ostrova og pianist, Elena Arendarevska


Dato Onsdag d. 12. juli 2023, kl. 17:00
Pris
Billetter på https://soroemusik.dk/
Orgelkoncert med ukrainsk organist, Svitlana Ostrova og pianist, Elena Arendarevska

Ukrainsk komponist, organist, korleder og underviser – anerkendt musiker og kunstner født i Kyiv, Ukraine. 

Hun fik sin professionelle musikuddannelse med en universitetsgrad fra R.Glier Kyiv College of Music. I 1983 studerede hun korledelse hos V.F. Konoschenko og Pyotr Tchaikovsky National Music of Ukraine. I 1992 komposition hos professor Y.N.Lapinsky og Pibeorgel hos professor G.V. Bulybenko, en estimeret ukrainsk musiker.

Professor P.O. Andriychuk skriver om Svitlana Ostrova:

”Kunstnerens talent udfolder sig i forskellige kreative retninger, dels som lærer med undervisningserfaring i en lang række færdigheder, dels som inspirerende performer, musikdirektør, og forfatter til metodiske musikvidenskabelige artikler”.

Kunstneren komponerer i forskellige genrer, men særligt indenfor pibeorgel, kor, og spirituel kirkemusik. Svitlana Ostrova er medlem af National Union of Composers i Ukraine, prismodtager af ukrainske komponistkonkurrencer, deltager i flere International Music Festivals, ligesom hun er inkluderet i bind IV i den ukrainske Music Encyclopedia.

Ostrovas musik høres både i Ukraine og udlandet, ligesom hendes musik er opbevaret i det ukrainske radioarkiv. En stor del af hendes virke er helliget hendes favorit instrument – pibeorgelet. Hendes orgelkunst dækker mange forskellige retninger, såsom komposition, improvisation, performance og andre arrangementer.

I 2007 udgav Ostrova manualen ”Musik for Pibeorgel”, et undervisningsprogram for elever i disciplinen orgel improvisation, og i 2012 undervisningshåndbogen “Orgelmusik for børn og unge” som var rettet mod begynder og videregående uddannelsesinstitutioner. Ostrova har undervist og forberedt mange deltagere i Ukrainske og internationale konkurrencer. Hun modtog det internationale diplom GRADUS AD PARNASSUM for sit høje faglige niveau i uddannelsen af den unge generation af komponister, ligesom hun underviste orgelklassen på Cherkassy Music College.

S.V.Ostrova giver koncerter som soloorganist, i ensembler samt med akademiske kor. Hun har ligeledes arbejdet med den berømte sanger I.S.Kozlovsky.

Ostrovas orgelkoncerter spænder lige fra oldtid til moderne tider. Kunstneren lægger stor vægt på at fremføre værker af ukrainske komponister, som hun optræder med i mange byer i Ukraine, især på de historiske pibeorgler i Vestukraine. Hun har optrådt i Slovenien, Tyskland, Rusland og nu i Danmark. Hun er også stifter og Creative Director af den første festival for Ukrainsk orgelmusik dedikeret til 50-året for Pibeorgelskolen i Ukraine i 2020.

Ostrova arbejder for tiden på en antologi om Ukrainske pibeorgler, er forfatter og deltager i adskellige projekter bl.a. Concert Requiem ”in memory of the heavenly hundred”. Desuden arbejder hun på to video projekter ”Sounds of organs in Western Ukraine” og ”Historial Organs of Ukraine”.

Svetlana Ostrova er datter af den berømte fotokunstner Vasyl Ostrovy. Hun har grundlagt og er kunstnerisk leder af den første Ukrainian Organ Music Festival i Ukraine 2020.

Elena Arendarevska, klaver. (Oplysninger følger).