Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Concerto Copenhagen – De fire årstider

JUL
26

Concerto Copenhagen – De fire årstider


Dato Onsdag d. 26. juli 2023, kl. 19:00
Pris
Billetter på https://soroemusik.dk/
Concerto Copenhagen – De fire årstider

Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen opfører Vivaldis fire årstider i Sorø Klosterkirke.

Concerto Copenhagen — musikalsk autenticitet og innovation Concerto Copenhagen (CoCo) har siden de første koncerter i 1991 udviklet sig til at være Skandinaviens førende orkester inden for den tidlige musik – barokken, klassikken og den tidlige romantik. Med kunstnerisk leder, dirigent og cembalist Lars Ulrik Mortensen i spidsen er CoCo blevet identisk med en særlig metodisk tilgang til arbejdet med det historiske materiale. CoCo forener kunstnerisk autenticitet og innovation – gennem originale og kompromisløse fortolkninger får musikken nyt liv og fornyet relevans for et moderne publikum. Siden 1999 har samarbejdet mellem CoCo og Lars Ulrik Mortensen ført til en spændende kunstnerisk og musikalsk rejse – værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Med et unikt repertoire, der kombinerer velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse samt ny musik, markerede CoCo sit 30-årsjubilæum i 2021. CoCo har den store ære at udnævnt som årets P2 Kunstner 2022.

(DK) Lars Ulrik Mortensen — kunstnerisk leder af Concerto Copenhagen, dirigent og cembalist Mortensen har været aktiv som dirigent i 25 år , og i snart 20 år har han arbejdet eksklusivt med periodeinstrument og original opførelsespraksis. Han har turneret i det meste af verden og spillet med nogle af de mest fremtrædende internationale tidlig musik-ensembler, blandt andre Holland Baroque Society, Irish Baroque Orchestra, Nederlandse Bachvereniging og Collegium 1704. Han har medvirket på en lang række ikoniske indspilninger — udgivet på blandt andre Deutsche Grammophon/Archiv Produktion, ECM, EMI, Naxos og cpo.

I de tidlige år studerede Mortensen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og herefter hos Trevor Pinnock i London. Mellem 1996 og 1999 var han professor i cembalo og opførelsespraksis på Hochschule für Musik i München, og han underviser fortsat på prestigefyldte institutioner overalt i verden, blandt andre Mozarteum Salzburg, Sibelius-akademiet i Helsinki og Juilliard School of Music i New York.

Mortensen har været kunstnerisk leder af Concerto Copenhagen siden 1999 og er i dag indbegrebet af CoCos kunstneriske, kreative og kulturelle identitet. I 2007 modtog han Danmarks mest prestigefyldte musikpris, Léonie Sonnings Musikpris, og siden har han fortsat videreudviklet og forfinet sit kunstneriske virke.

www.coco.dk

Billetpris 150 kr.

Fri adgang for børn og unge under 18 år.

Unummererede pladser.

Dørene åbnes kl. 18.30, hvor der er salg af ledige billetter – kontant og MobilePay.