Organist

 
 Merethe Lammert Køhl Hansen

 Egevangs Allé 8 4180 Sorø

 Tlf.: 51 36 13 22

 Mail: merethe@mlkh.dk

 

 

 

 

 

Merethe Lammert Køhl Hansen, født i 1977. Merethe begyndte tidligt at spille klaver og orgel. Først hos Margrethe Østergaard, tidligere organist og kirkemusikskoleleder i Kalundborg. Efter at have taget præliminær organisteksamen i 1994 blev hun optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvorfra hun tog diplomeksamen i 2002.

I 2000-2001 havde Merethe et studieophold i Paris hos prof. Susan Landale i repertoirespil og prof. Naji Hakim i improvisation og var derudover organist ved Den Danske Kirke i Paris.

Hjemvendt fra Paris blev Merethe ansat som organist og korleder ved Vor Frue Kirke i  Kalundborg, inden hun i 2006 blev ansat som organist ved Sorø Klosterkirke. Samtidig tiltrådte hun som kunstnerisk leder for Sorø Internationale Musikfestival.

I 2012 grundlagde Merethe Sorø Klosterkirkes Drenge- og Mandskor og har siden bygget koret op med korskole, drengekor og mandskor med støtteforening og sangpædagog.

Siden  2015 har Merethe desuden undervist på dirigentkurser gennem Børnekorakademiet og færdiggjorde i 2018 en kandidatuddannelse i korledelse på Syddansk Musikkonservatorium hos Alice Granum.

Løbende har Merethe givet adskillige koncerter både som solist, dirigent og akkompagnatør i ind- og udland og har derudover deltaget aktivt i flere masterclasses i både orgelspil og korledelse. Hun spiller bl.a. i ”Den lille bitte opera”, der laver skolekoncerter gennem Levende Musik i Skolen. Hun er flittig som akkompagnatør i mange forskellige sammenhænge, både opera, lied, instrumentalister og continuo.

Pelle Nyhuus er født i år 2000 og har bopæl i Slagelse, men har altid haft en stor tilknytning til Sorø. Hele hans skoletid foregik på Sorø Privatskole. I 2012 startede han i Sorø Klosterkirkes Drengekor, hvor han i dag er korleder sammen med Merethe. Pelle blev optaget i 2016 på MGK i Slagelse med klassisk klaver, hos Ole Worm, som hovedfag og skiftede senere hovedfagslærer til Anne Mette Stæhr. I 2018 startede Pelle sin orgeluddannelse på kirkemusikskolen i Roskilde og året efter startede han på MGK i Køge, nu med komposition som hovedfag. Efter at have afsluttet sin orgeluddannelse i 2020 blev han i 2021 optaget på Syddansk Musikkonservatorium i Odense med klassisk klaver som hovedfag. Pelle blev i 2023 ansat, som 2. organist og korleder, ved Sorø Klosterkirke. 

Ved siden af sine uddannelser og faste jobs komponerer Pelle også en del musik. Han har bl.a. udgivet et symfoniorkesterværk ved navn “CIRCLE” i 2023, som kan høres på diverse streaming platforme. 

Links: 
www.pelle-nyhuus.dk
www.penpoc.com

Telefon: +45 51 14 30 68
Mail: info@pelle-nyhuus.dk