Præster i Sorø Klosterkirke

 

Sognepræst Kristian Østergaard

 

Kristian Østergaard, stammer fra Sønderjylland. Oprindelig læste han litteraturvidenskab, som han har bifag i. Men han blev han draget af teologien og drog fra universitetet i Odense til fakultetet i Aarhus. I 1996 kunne han kalde sig cand.theol. Året efter blev han gift med Kirsten og præst på Fyn. Parret har to børn. I 2003 blev Kristian Østergaard sognepræst i Sorø Klosterkirke.
Kristian har udgivet fem bøger – senest ”Mirakler og milepæle – 50 nedslag i åndshistorien”. Det er en samling essays, der ligesom flere andre af Kristians bøger beskæftiger sig med krydsfeltet mellem litteratur og teologi.
Kristian er tillige foredragsholder med emner som Søren Kierkegaard, Storm P., Dostojevskij og de islandske sagaer. I Sorø Avis skriver han månedligt to artikler, der bliver bragt som ”Præstens klumme”. Endvidere har Kristian siden 2010 været tilknyttet Kristeligt Dagblad som kommentator og litteraturkritiker. Desuden er han medlem af ”Tænketanken for forfulgte kristne”. 

Som kuriosum kan nævnes, at Kristian Østergaard har oversat Sylvester Stallones træningsmanual ”I storform” og dystet om at blive verdens stærkeste præst på Island. Han blev nr. 3. Måske fordi der kun var tre deltagere!

Kontaktoplysninger

Sognepræst Kristian Østergaard, Sorø Klosterkirke
Munkevænget 22, 4180 Sorø
Tlf.: 51 35 90 10  Mail: koes@km.dk

 

 

 

 

Sognepræst Lis Samuelsen (Orlov til 31/5 2025)

 

Se præsentationsvideo  KLIK HER
KLIK HER

Lis Samuelsen er født på Færøerne, hvor hun også voksede op. I 2011 blev hun teologisk kandidat fra Københavns Universitet, og efter eget udsagn var hun så heldig at få embede i Sorø Klosterkirke. Her har hun virket som præst siden december 2011.

Lis havde oprindeligt tænkt sig at flytte tilbage til Færøerne, når hun var færdiguddannet, men under studiet mødte hun danskeren Rasmus H.C. Dreyer. De er i dag gift og bor på Frederiksberg i Sorø sammen med børnene Sjúrdur, Vilhelm og Anna Dora. 
Lis har taget efteruddannelse som feltpræst, og er i dag tilknyttet som feltpræst for Hjemmeværnet på Sydsjælland.
Lis er desuden også ældrepræst i Ringsted-Sorø provsti og gymnasiekontaktpræst for eleverne på Sorø Akademi.

 

Gymnasiepræsten

Lis Samuelsen er foruden at være sognepræst også kontaktpræst ved Sorø Akademi.

Hvad kan I bruge gymnasiepræsten til?

    • Lis står til rådighed som samtalepartner for dig, der er elev, hvis du rammes af sorg, krise eller på anden måde finder livet svært.

    • Lis har tavshedspligt og samtalerne bliver ikke registreret eller meddelt videre til akademiet.

    • Gymnasiepræsten kan også være en mulig ressourceperson i undervisningssammenhænge, fx i religionsundervisning.

​Som sognepræst ved Sorø Klosterkirke kender Lis byen og akademiet, ligesom hun kender flere af eleverne fra dengang, de var konfirmander.

 

Kontaktoplysninger

Sognepræst Lis Samuelsen, Sorø Klosterkirke
Gymnasiekontaktpræst Sorø Akademi
Munkevænget 22, 4180 Sorø
Tlf. 40 11 30 20 Mail: LS@km.dk